Falafel

Falafel

falafel

En falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten. Den laves af kikærter og krydres med bl.a. persille og hvidløg. Falafler er en meget populær form for fastfood i den østlige del af den arabiske verden. De anses for nationalret både i Syrien, Libanon og andre lande (Jordan mm).

Falafler serveres traditionelt som en del af fyldet i en slags pita, og betegnelsen falafel henviser også gerne til denne ’sandwich’.

I Danmark er falafel især populære blandt vegetarer hvilket skyldes det høje proteinindhold fra kikærterne.

Ingredienser (1-2 personer)

  • 250 gram kikærter (tørvægt)
  • 1 bundt persille, frisk
  • 1 bundt koriander, frisk
  • 4 fed hvidløg
  • 1 mellem løg
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk mel

Til stegning

  • 1 liter olie (eller mere)

Fremgangsmåde

Læg kikærterne i blød om morgenen, eller aftenen før.

Blanding

Når de er opblødte, så hæld vandet fra og skyl dem.

Hak dem i en foodprocessor så fint du kan.

Læg de hakkede kikærter over i en skål.

Kom resten af ingredienserne, undtagen mel og bagepulver, i foodprocessoren sammen med ca. lige så meget af de hakkede kikærter.

Bland mel og bagepulver først, så bagepulveret kan bliver jævnt fordelt i kikærterne.

Bland nu alle ingredienser sammen med kikærterne.

Stegning

Varm olien op til ca. 180 grader. Jo tættere på 180 grader jo bedre.

Form “farsen” til faste kugler på samme måde som med frikadeller. Brug en ske og en håndflade.

Steg dem i olien til de er godt brune. 2-3 minutter afhængigt af oliens temperatur.

Jeg plejer at stege 4 af gangen i en kasserolle.

Læg dem over på en riste eller noget køkkenrulle.



Share Button