Den velsignede pilgrimsrejse (Hadj)

 Allah, være ophøjet, sagde i Al-Qur´an i Surat Al ^Imran, vers 97:

وَللهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً

Som betyder: ”Det påhviler menneskerne at tage på pilgrimsrejse til huset (Kabaen), for hvem der magter det”, og profeten, må Allah ophøje hans rang, sagde: ”Den, som udfører pilgrimsrejsen og afstår fra forbudt seksuelt samvær samt store synder, træder ud af sine synder, som den dag han blev født”. Berettet af Al-Bukhariy.

Der er enighed blandt de lærde om, at pilgrimsrejsen er en pligt for den, der magter det, og at den, der benægter dennes forpligtelse, begår blasfemi. Derimod blot at undlade den, når man magter at udføre den, og mens man tror på dens forpligtelse, er ikke blasfemi. Hvad angår Al-^Umrah er der uenighed blandt de lærde; nogle anser den som værende en pligt og andre anser den som Sunnah og ikke en pligt.

Blandt det, som viser Hadj’s dyder, er, at den indbefatter flere handlinger, som indeholder kamp mod egoet, herunder: at give penge ud, at tørste, sulte, trættes, føle fare, at forlade hjemlandet, familien samt vennerne. Profeten, må Allah ophøje hans rang, sagde: ”Den fuldkomne pilgrimsrejse har ingen anden belønning end paradiset”.

 

Hadj’s søjler:

Hadj består af seks søjler, som Hadj er ugyldig uden, og som ej kan erstattes med ofring af dyr.

  1. Ihram (hensigten om at påbegynde Hadj’s handlinger). Dette gøres ved, at man f.eks. siger i sit hjerte: ”Jeg har til hensigt at påbegynde udførelsen af Hadj”.
  2. At stå på ^Arafah den 9. dag i den 12. måned Dhul-Hidj-djah, fra solens aftagen fra sit højeste punkt (Adh-Dhuhr’s tids begyndelse) indtil daggryet oprinder på ^Id-ul-Adha dagen. Profeten, må Allah ophøje hans rang, sagde: ”Uden at stå på ^Arafah er Hadj ugyldig”.
  3. Tawaf (rundgang om den beærede Ka^bah). Den er ugyldig undtagen efter midten af Al-^Id’s nat.
  4. Vandring mellem Safa og Marwah 7 gange. Man starter ved Safa bjerget og slutter ved Marwah bjerget.
  5. Barbering eller klipning. Man kan nøjes med at fjerne tre hår enten ved at plukke dem, barbere dem, klippe dem eller andet.
  6. At overholde førnævnte rækkefølge i de fleste søjler.

Vigtig note: Før man drager af sted, bør man allerførst begynde med, at angre, give rettigheder tilbage, betale gæld tilbage, tage Halal penge med på rejsen, betale noget almisse, og opsøge en god, troværdig og retskaffen person til at ledsage en. En som kan minde en om man glemmer, hjælpe en om man behøver hjælp, bistå en om man udviser fejhed, opfordre en til tålmodighed om man udviser utålmodighed. Endvidere bør man hilse på sine venner, naboer, brødre og bede dem om bøn, da der er godhed og velsignelse i en muslims bøn.Share Button