Fredninger i fare!

Fredninger i fare. Naturfredningsforeningen i Fredensborg Kommune inviterer til møde i parken ved Krogerup Højskole den 20. januar kl. 13.

Fredninger er det mest effektive redskab til at beskytte vores natur og kulturarv for fremtidige generationer. Gennem 80 år har Naturfredningsforeningen haft ret til selvstændigt at foreslå fredning. Det er blevet til mange fredninger gennem årene, også fredninger, som med stor sandsynlighed ikke var blevet til noget, hvis foreningen ikke havde haft denne ret.

Denne ret ønsker Dansk Folkeparti nu at fratage foreningen. Påstanden er, at den er udemokratisk. Men det er ikke rigtigt. Det er ikke foreningen, men et uafhængigt Fredningsnævn, hvor en dommer sammen med repræsentanter for kommune og stat beslutter, om et område skal fredes.

Parken ved Krogerup Skole

Fredninger er for os alle sammen. Derfor indbyder Naturfredningsforeningen alle borgere til et møde nu på søndag den 20. januar kl. 13 i parken ved Krogerup Højskole i Humlebæk. Vi vil med mødet vise, at retten til at rejse fredninger er vigtig og skal bevares, fortæller Niels Hald fra den lokale afdeling af Naturfredningsforeningen. Danmark er i forvejen det land i Europa, der har mindst beskyttet natur.

Medlem af folketinget og forhenværende udenrigsminister Martin Lidegaard vil tale om beskyttelse af natur og landskab, og Naturfredningsforeningen vil supplere med lokale eksempler både på beskyttelse og manglende beskyttelse. Herefter er der kaffe og kage og til sidst en rundtur i de smukke, fredede landskaber omkring Krogerup.

 

MVH

Naturfredningsforeningen i Fredensborg kommune

Share Button