Graffiti mellem hærværk og gadekunst

Den Trygge Kommune afholder seminar

Den Trygge Kommune inviterer til et kørende seminar om graffiti mellem hærværk og gadekunst

For mange er graffiti utryghedsskabende. Graffiti efterlader, for nogen, et indtryk af et sted uden opsyn og uden omsorg for det, der er fælles. For andre er graffiti et udtryk, der hører et moderne og levende bymiljø til.

Men hvordan håndterer man bedst graffiti? Er der noget om, at graffiti er et første tegn på depravering og kriminalisering af et kvarter og derfor bør fjernes straks? Hvordan forebygger kommunerne bedst ulovlig graffiti? Hvad gør de på gadeplan? Er der kommet nye strategier og tiltag i brug? Hvad gør bygherrer ved graffiti i dag? Hvordan skelner myndighederne overhovedet mellem graffiti som hærværk og graffiti som forsøg på at skabe kunst? Hvad er de kommunale prioriteringer, når graffitien skal fjernes? Kan man både fjerne ulovligheden og utrygheden og redde kunsten og den udfordrende livsform? Hvad tænker arkitekter, byplanlæggere og kunstformidlere om graffiti?

den trygge kommune

Disse er nogle af de spørgsmål, som vi vil forsøge at få svar på. I bus foretager Den Trygge Kommune en rundtur i og omkring København med mulighed for at høre oplæg og bese områder med eksempler på graffiti.

Seminaret afholdes torsdag den 10. oktober 2013 kl. 9 – 16.

For at læse mere om det besøg

http://www.dentryggekommune.dkShare Button