Den største integrations-fest i Fredensborg Kommune for femte gang

1

Den 5. Sammen og Forskellig blev den hidtil største publikumssucces. Med følelser, latter, musik, smagsprøver og masser af fest.

Det var 5. gang, Sammen og Forskellig blev afviklet, og der kom endnu flere mennesker end de foregående fire gange. Og, til arrangørernes store glæde, også flere etniske danskere, hvilket man havde ønsket sig. 

Der blev også leet og danset. Uanset om dansen udførtes vitalt og kraftbetonet til trommer af arabiske herrer, folkedans til harmonikaens kendte toner, linedans til præriens kendte cowboy-melodier eller flamenco til fyrig spansk guitar. Og der blev spist og spist Falafel, arabiske traditionelle ruller med kebab, danske æggemader, spansk paella med sangria … og et hav af specialiteter fra alle kanter af Middelhavet og Danernes haver.

De små er også med  

2

Der var de voksne kokke. De meget unge superkokke fra Kitchen Stars der imponerede med molekylær gastronomi og de lige så unge fra Kokkedal Skole med ”fisk fra fjord og grønt fra Jord” der gjorde indtryk – og bød på gratis ret efter gratis ret. Alle gæster blev mætte og glade uden at have tegnebogen fremme, alle de små kokke blev berettiget stolte. 

Og så var der kæmpeskak på græsset uden for, lynskak indenfor, pilefletning og vævepiger, fåreavlernes uld på rok, modelflyvning og bøger, korsang, klaverkoncerter, rap af både unge og ældre solister, strygermusik fra Fredensborg Musikskole og meget, meget mere. Alt det, der gør Sammen og Forskellig til en helt exceptionel sammen kogt ret af glade mennesker der kommer hinanden ved.

3

Og integrationsprisen gik til

Suzan Daoud ofte blander sig ofte i de lokale debatter og er særdeles aktiv i det lokale samfund, bl.a. som stifter af Fredensborg Multikulturelle Kvindeforening, som er til glæde for mange kvinder i lokalsamfundet. ”Suzan, du har virkeligt gjort en forskel, og er til stor inspiration for mange mennesker uanset baggrund,” sagde borgmesteren da hans byrådskollega under tordnende bifald blev kaldt op på scenen i Ungecenter for at modtage Coloplast 10.000 kr., som er det konkrete udtryk for integrationsprisen.

Se alle billederne fra aktiviteten ve at klikke her

Share Button