Bevar Kvarterhuset i Kokkedal

Brev sendt til politikere og alle interesserede :

Kære Alle ,

Vi hørte for nyligt (fra nogle politikere) , at der ligger et politisk forslag i kommunen om at oprette en klub for unge i kvarterhuset ,eller give dem adgang til kvarterhuset . Derfor vil vi opgive vores synspunkter om dette emne:

  1. Vi er en af de store medspillere i Kvarterhuset og kulturen generelt i det lokale område, da vi bl.a. er præsenteret i kulturelt samråd, samt at vi har medlemmer i alle aldre. Mange af dem bor i Egedalsvænge . Det vil være besværligt for de fleste at samles et sted, der ligger længere væk end  Kvarterhuset. Specielt går det ud over små børn (helt ned til 4 år). De er meget knyttet til Kvarterhuset med deres ”Kids-Club”, der finder sted om søndagen .
  1. Et af FFKP’s formål er at samle unge fra gaden til noget mere nyttigt og på den måde formindske kriminalitet og vold.

Ud fra dette har vi i lang tid arbejdet målrettet på at samle vores unge (og børn) medlemmer, og belære og råde dem om at holde dem væk fra bl.a. at gruppere sig ved centeret eller at omgås ballademagere/ kriminelle. Derfor er vi bange for, at vores unge medlemmer vil omgås denne type unge og dermed blive påvirket af dem når kommer til Kvarterhuset,.

  1. Huset har et meget centralt beliggenhed til beboere i Egedalsvænge samt boligkvartererne b

Byengen, Nordengen og Mellemengen. Det er blevet et meget kendt kulturhus, især med sine tirsdags-arrangementer, at det bliver besøgt af mennesker fra de nærliggende kommuner og endda fra København.

  1. Vi, med vores store antal medlemmer og aktiviteter, har kun adgang til kvarterhuset 3 dage om ugen. Vi har virkelig prøvet at søge hjælp hos kommunen til at finde lokaler til vores fremtidige aktiviteter, samt at leje os ind i et lokale dog uden held , da de tider vi allerede har i kvarterhuset ikke er tilstrækkelige til vores vision om så mange fritids-aktiviteter som muligt. Det vil være katastrofalt at skære ned på disse tider, eller at flytte nogle af dem andre steder.

Af disse grunde og for mange andre håber vi, at I tænker godt og grundigt inden I påtager Jer dette ang. Kvarterhuset. Det vil være ulogisk at give adgang til andre grupper, da det allerede er fuldt booket hele ugen. Især hvis disse grupper kunne have konsekvenser som følge for andre grupper.

Vi ved og tror på, at politikere vil tænke logisk og ikke ødelægge forenings/kulturlivet i Kvarterhuset bare fordi man vil oprette en klub .Det vil være på bekostningen af det gode beboer-liv, mange gode aktiviteter fra vores forening (135 medlemmer), mødregrupper, dansk undervisning , Syklubben , lektie-cafe, Pika gruppen med deres mange ældre medlemmer, Kokkedal på vejs ferie aktiviteter og mange mange flere.

Vi har intet imod i opretter en klub for dem. Men de kommer ikke til at være mere end de over 135 medlemmer, vi allerede har. Derfor kan I godt finde dem et andet lokale, de kan opholde sig i, i stedet for, at det skal gå ud over de forskellige grupper.

For hvis i tænker på at løse de 20-30 unges problemer og gerne vil give dem Kvarterhuset, frygter vi da, at over 80 unge vil tage de kriminelle unges plads ved bl.a. at sidde på gaderne og gruppere sig ved centeret.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.